Csak egy győztes lehet – még akkor is, ha nem akarja. A biztosítottak Szövetsége által odaítélt év biztosítási sajtja az év legrosszabb biztosítási termékét jutalmazza. A „Kidspolice Mérleg” a Ergo Vorsorge Lebensversicherung érdemes magát a „kiváló” ebben az évben, sok a nemtetszését az emberek Düsseldorf.

A fogyasztói érdekképviseletek gyakran kritizálják a befektetési egységekhez kötött tőke-élet-és nyugdíjbiztosítás magas költségeit és rugalmasságának hiányát, és a kérdés jelenleg újra forr. A BdV szerint a Kidspolice ismét megerősíti ezt a kritikát: „egy 9 éves gyermek számára, aki 01.01.2013-án született, havi 25.00 eurós hozzájárulással 01.04.2022-től, 9.53 Euró garantált öregségi nyugdíjat kap havonta 01.04.2080-tól, 67 éves korában az ERGO Kidspolice egyenleggel” – számolja a szövetségi kormány. A díjátadó ünnepségen a dicsérő Dr. Achim Tiffe: „Kerülje el a kiskorú gyermekek és unokák biztosítási termékeit, amikor pénzt fektet be – a szülők és a nagyszülők kitérőjén keresztül is. Ragaszkodjon ahhoz, amit tehet: fedezeti kockázatok.“

Ezt mondja az Ergo
Nem meglepő, hogy az Ergo sokkal pozitívabban látja termékét. „Határozottan elutasítjuk a BDV általános kritikáját az ERGO Kidspolice-ról. Ezeket is megalapozatlannak tartjuk.”A termék megfelelő választ kínál számos vásárló jogos aggályaira – különösen a szülők és nagyszülők, akik magas hozamú befektetési lehetőségeket keresnek a gyermekek és fiatalok számára a korai és hosszú távú eszközfelhalmozás érdekében. A Kidspolice tervezésekor „figyelembe vették az ügyfelek különböző kívánságait”, és mindenkinek megfelelő terméket kínáltak saját befektetési magatartásuk és kockázatérzékelésük szerint.