A 67C országos út (Transalpina) Novaci és Ranca közötti szakaszát hétfő este lezárták az erős hóvihar miatt, amely a járművezetők számára nulla láthatóságot eredményez-jelentették be Targu Jiu, az Országos útszakasz (SDN) képviselői.

A forrás szerint az út kedden reggel nyílik meg.

„Az időjárási viszonyok, a látótávolság csökkenéséhez vezető hóviharok miatt, amelyek problémákat okozhatnak a forgalom résztvevőinek, a DN 67C Novaci és Ranca között 21: 00-tól január 18-ig 9: 00-ig zárul” – mondta Sdn Targu Jiu.

A hóeltakarító gépek időjárási viszonyok miatt nem működhetnek.

„Felhívjuk a járművezetőket, hogy óvatosan közlekedjenek, a sebességet a forgalmi körülményekhez igazítsák, csak akkor hagyják el az utat, ha a járművek megfelelően fel vannak szerelve a téli körülményekre, és előzetesen tájékozódjanak az áthaladó területek forgalmi viszonyairól” – javasolja a CNAIR.

A mentők hétfő este beavatkoznak, hogy súlyos szívproblémákkal küzdő személyt szállítsanak Rancából az első speciális orvosi egységbe, az akciót az erős hóvihar akadályozza-jelentette be a Gorj Mountain Rescue.

A Facebook oldalon közzétett üzenet szerint a mentők stabilizálták a beteget, és felkészítették a hegyi mentőautó szállítására.

„A Gorj Megyei Tanács hegyi Mentőszolgálatának mentőmunkásai a Ranca – parang massif intervenciós bázis operatív szolgálatában, elsősegélynyújtás és súlyos szívproblémákkal küzdő személy szállítása az első speciális orvosi egységbe. ( … ) Erős hóvihar van a környéken, hatalmas hószállítással, a Novaci felé vezető utat a hatóságok lezárták a felhalmozódott nagyon nagy hóviharok és az alacsony látási viszonyok miatt ” – olvasható a posztban.

A mentők megpróbálják utazni az útszakaszon egy speciális mentőautóval, amely képes beavatkozni a hegyvidéki terepen és különleges körülmények között.

„Ha nem sikerül leküzdeniük a hó sodródását, a mentők megpróbálnak elmenekülni egy nagy teljesítményű lánctalpas ATV-vel, amely speciális pótkocsival van felszerelve, hótalpon, orvosilag, kifejezetten ilyen helyzetekre tervezve” – mondta Gorj hegyi mentés.