A román rendőrség Főfelügyelőségének Infotrafikus központja kedd reggel bejelentette, hogy Brassó, Kovászna, Prahova és Vrancea megyék több útszakaszán hóeltakarítást hajtanak végre, heves havazás formájában.

Téli körülmények között közlekedik Brassó (DN 1 Predeál), Kovászna (DN 11 Bretcu – Oituz), Prahova (DN 1 Azuga és Busteni) és Vrancea (DN 2D Tulnici – Kovászna megyével határos) megyékben. Törvény a hó eltávolítására.

Ezenkívül téli körülmények között, forgalmi korlátozások nélkül, alacsony havazással közlekedik Bihar megyében (DN 75 Vartop – Nucet), Bistrita-Nasaud (DN 17 Pasul Tihuta), Prahova (minden közúti artéria, kivéve DN 1).

Az A1 Bukarest-Pitesti, az A1 Nagyszeben – Deva, az A2 Bukarest – Constanta és az A3 Bukarest – Ploiesti autópályákon nedves úton, csapadék nélkül, jó láthatósággal, a forgalmi értékek normálisak.

Az Infotrafic Center arról is tájékoztat, hogy a heves havazás és hóvihar miatt a közúti forgalom a DN 67C-N, Novaci és Ranca települések között, a 16-34+800 méteres kilométerszelvényen áll meg, ahol hóeltakarítás céljából üzemeltetik.

Az erős szél miatt a manővereket felfüggesztették a Sulina bárban.

A közúti kockázat csökkentése érdekében a rendőrök azt javasolják a járművezetőknek, hogy a sebességet a forgalomhoz és az útviszonyokhoz igazítsák, vegyék figyelembe, hogy a féktávolság nedves vagy csúszós úton növekszik, biztosítsák a jó láthatóságot a szélvédőn, a hátsó ablakon és az oldalsó ablakokon keresztül.